הפצת חשבוניות פיקטיביות כתבי אישום
משבר הקורונה והמשבר הכלכלי בעקבותיו לא עוצר רשות המיסים בדרך להגשת כתבי אישום בנושא כתבי אישום נגד נאשמים בהפצה וקיזוז של חשבוניות פיקטיביות. לאחרונה הוגשו 3 כתבי אישום נגד נאשמים בהפצה וקיזוז של חשבוניות פיקטיביות שגרעו , לפי כתבי האישום , מקופת המדינה סכום מס כולל של כ-13.4 מיליון ₪
כיום קיימים אמצעים לסגור את הפרצה של חשבונית פיקטיבית. הטכנולוגיה בשילוב חקיקה בתקנות מס הכנסה יכולים לעצור חלק מהתופעה שפוגעת בכיס של כל אזרח בישראל, בעיקר על רקע המשבר הכלכלי. בעבר העלתה הרשות רעיון לבצע אישו רמראש של חשבוניות מעל 5000 שח. אבל אפשר גם אחרת. חיבור מסד הנתונים של חשבוניות מעל סכום מסוים , לפי ההיקף הפעילות של העוסק והטלת האחריות על המייצגים ( בדומה לאחריות המוטלת על עורך דין או רואה חשבון החותם על דוח ) יכולה לסייע למדינה , לרשות המיסים ולכל אזרח במאבק בהון השחור.
מאבק בהון השחור משימה לאומית
רשות המיסים אמונה על גביית מרבית התשלומים המהווים בסופו של דבר את קופת המדינה. בימי קום המדינה נלחמו הרשויות בתופעת שוק שחור. כולנו זוכרים את הסצינה מאלכס חולה אהבה את התמונות של כרזת מלחמה בשוק השחור . עכשיו , בעיקר על רקע משבר כלכלי 2020 המשימה שלה היא ברמה לאומית. הם נלחמים עבור החברה.
מה העונש על הוצאת חשבוניות מס פיקטיביות
ממאסר בפועל ועד קנס. לאחרונה בתי המשפט בישראל מחמירים עם מנפיקי חשבונית פיקטיבית. לעיתים ניתן להמיר את המאסר בעיצום כספי נוסף לקנס. צד שני חשוב לזכור כי ניהול משפט והליכים מול רשות המיסים יכולים להיות יקרים מאד. עלות ייצוג בתחום המיסוי המשיק לגבול הפלילי היא יקרה מאד , מתישה את הנאשם ובעיקר מגבילה את צעדיו בעולם העסקי.
נכון שיש הבדל בין אי דיווח למס הכנסה לבין הנפקה יזומה של עסקה פיקטיבית. בשני המקרים התנהלות נכונה של בעל העסק והמערך הפיננסי יכולים למנוע התנגשות עם החוק. ניהול ספרי חשבונות כדין ושימוש בתוכנות להנפקת חשבוניות בקרה מתמדת על רישום הכנסות ובעיקר נקיון כפיים יכולים למנוע מכל בעל עסק המון כאבי ראש מול פקיד שומה.